-
FAMA Gıda üretim tesislerinde ham madde girişinden paketlemeye kadar uluslararası kalite standartları çerçevesinde modern ve yenilikçi teknoloji ile üretim yapılmaktadır. Doğal ortamından elde edilen ürünler, doğallıklarına zarar verilmeden işlenir ve son ürün haline getirilir. Türkiye’de ilk defa kuru incirin 4 mevsim de tüketilebilmesine öncülük eden FAMA Gıda, son dönemde yapmış olduğu Ar-Ge çalışmaları ile de kuru gıda sektöründe söz sahibi firmalardan biri haline gelmiştir.
FAMA Gıda, kaliteli ürün üretebilmek için iyi tarım ve doğru ham madde elde etmeyi vizyon edinmiştir. Zamanında toplanmayan ve doğru şekilde kurutulmayan ürünler lezzet ve kalite açısından eksik kalır. İşinde ehil olan Fama Gıda, modern teknolojiler ile üretim yaparken ürünün doğallığını korur ve ürünü en doğal haliyle tüketicilere sunar.
ÜRETİM SÜREÇLERİ
Ham Madde Girişi
Doğal ortamından elde edilen ürünler girdi ve kalite kontrol raporu sonucunda değerlendirilir ve uygun olması durumunda üretim süreci başlatılır.
Fümigasyon
Tüm ürünler haşerelerden, böceklerden ve dış etmenlere bağlı zararlı mikroorganizmalardan temizlenebilmesi için fümigasyon işlemine tabi tutulur. Bu işlem ürünlerin bozulmasını engeller. Aynı zamanda ürünlerin sağlığa uygun koşullarda tazeliğinin korunması sağlanır.
UV Işınları ile Kontrol
Tüm ürünler ultraviyole ışınlar yardımı ile deneyimli ve uzman personel tarafından kontrol edilir. Risk taşıyan ürünler ayıklanır. Bu işlemden başarıyla geçen tüm ürünler işlenmeye devam eder.
Boylama
Bu süreçte tüm ürünler boylama adı verilen elekten geçirilir ve büyüklüklerine göre sınıflandırılır. Tüm ürünlerin TS 541 standartlarına göre 1 ile 10 arasında sınıflandırılması yapılır ve sonraki aşamaya geçilir.
Ön Ayıklama
Bu bölümde uluslararası kalite standartlarına uygun olmayan fiziksel kusurların (ezik, çürük, yırtık vb.) ayrımı yapılır.
Yıkama
Bu aşamaya kadar gelen ürünler yabancı maddelerden arındırılmak amacıyla en modern teknolojilere sahip makine parkurlarında ve hijyenik şartlarda su ile yıkanıp temizlenir.
Kurutma ve Fırınlama
Hijyenik hale getirilen ürünler kurutma odasına alınır ve yıkamadan kaynaklanan nem oranının TS 541 standartlarına uygun olması için kurutma ve fırınlama işlemine tabi tutulur.
Yeniden Ayıklama
Bu bölüme kadar ulaşabilen ürünler işleme ve paketleme kısmına sevk edilmeden önce uzman personel tarafından tekrar kontrol edilir ve uygun bulunmayan ürünler ayıklanır.
Laboratuvar Testleri
Laboratuvar bölümünde ürünlerin çeşitli testleri yapılır ve TS 541 standartlarına uygunluğu kontrol edilir.
İşleme ve Şekillendirme
İşleme sürecine giren ürünler yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerin çeşitli işleme ve şekillendirme taleplerine göre uzman personel tarafından dikkatli ve estetik bir şekilde yeniden düzenlenir.
Son Kalite Kontrol
Tüm süreçleri başarıyla geçen ürünlerin paketleme ve kolileme bölümüne sevki yapılmadan önce uluslararası standartlara ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluğu son kez kontrol edilir ve standartlara uygun olmayanlar ayrılır.
Paketleme ve Kolileme
Hijyenik koşullarda paketlemesi yapılan ürünler modern selefon makinelerinde selefonlanıp kolileme işlemi yapılır.
Depolama
Paketlemesi biten ürünler özel ambalajlarda ürün depolama şartlarına uygun olarak depolanır. Burada son kez kalite kontrol işleminden geçen ürünler sevkiyata hazır hale getirilir.
Lojistik
Depolanan ürünlerin taşıma ve sevkiyat talimatına uygun olarak yurt içine ve yurt dışına lojistiği yapılır.