-
Firmamız FAMA Gıda Ürünleri Pazarlama San. Ve Tic. Ltd. Şti adı ile 2004 yılında İzmir’de kurulmuştur. Kurucu üyelerimiz Türkiye ve yurt dışı pazarında gıda sektöründe iddialı ve lider firmalarda deneyim kazanmıştır. Bu süreçte ülkemizde gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların hizmet ve kalite anlamında eksiklerini analiz etmiş ve uzun süren arge çalışmaları yapmışlardır.
FAMA Gıda, geçmiş tecrübelerin paralelinde 2004 yılında iki ortaklı olarak faaliyetlerine başlamış ve başlangıçta satış ve pazarlama stratejileri geliştirme amacı ile Gıda sektöründe iddialı Ulusal Firmaların distribütörlüğünü yapmıştır. 2006 yılında şirket merkezi Aydın’a taşınarak ilk kez kuru incir üretimi üzerine projeler geliştirilmiş ve 130 metrekarelik bir alanda Aydın’ın meşhur kuru incirini işleme ve paketleme tesisi kurulmuştur.
Firma ortakları tesis kurulmadan önce kuru incir üretme ve paketleme alanındaki eksiklikleri, bilinçli ya da bilinçsiz yapılan hataları görebilmek için piyasa araştırması yapmıştır. Üretime veya paketlemeye yönelik hataları görebilmek için ilk iki yıl sadece mevcut paketleme üniteleri ve tesisleri hakkında bilgi toplamış ve sonrasında üretime geçmiştir.
Her geçen yıl pazardaki payını büyütüp planlamış olduğu vizyona ulaşabilmek için on yıllık misyonunu belirleyen FAMA Gıda, bu doğrultuda sadece kalite anlayışı ile en iyi kalitede hizmeti vermeyi ve daha çok tüketiciye ulaşmayı ana hedefi olarak belirlemiştir.
Markamıza duyulan güven ve kalitemize olan inanç ile her geçen gün satışlarını ikiye katlayarak büyüyen firmamız, daha sonra adını FAMA Gıda Ürünleri Hayv. İnş. Nakl. İhr. İth. San. Tic. Ltd. Şti. olarak değiştirmiştir. Ürün gamına iğde, kayısı, kestane, ceviz, keçiboynuzu ve kuru üzüm çeşitlerini ekleyen FAMA Gıda, ürün gamındaki artış nedeniyle 2011 yılında ek binalar inşa ederek 130 metrekare olan çalışma alanını 1500 metrekareye çıkarmıştır.
FAMA Gıda, son 4 yıldır direkt olarak yurt dışına da satışlara başlamış ve kalitesini ülke sınırları dışına taşımıştır. Kuru incirdeki sezonluk çalışma ve satış alışkanlığını değiştiren firmamız, ilk defa kuru incirin 4 mevsim ve 12 ayda tüketilmesine öncülük etmiş ve Türkiye pazarındaki satış noktalarında 12 ay boyunca kuru incir bulunabilirliğini sağlamıştır.