-
HABERLER

Her Eve Kuru İncir Girmeli

Ahmet Uçankale tarafından 2004 yılında kurulan Fama Gıda, sezonda 1.000 ton incir ve 400 ton kuru kayısı ticareti yapıyor. Son iki yılda yurt dışı satışlarına da başlayan firma, kalitesini ülke sınırlarını taşımaya başlayarak kuru incir tüketme kültürünce bir ilk olarak incirin dört mevsim ve 12 ayda tüketilebilir hale getirilmesine öncülük ediyor.

Fama Gıda, spesifik ürünler yaparak daha küçük ambalajlarla daha çok eve girmeyi planlıyor. Bununla ilgili çalışmalarını ve araştırmalarını sürdüren firma, üzerine üretim tarihi konmuş ürünü, ertesi günü tüketiciyle buluşturmayı, direkt olarak tüketiciye ulaşmayı amaçlıyor. Kuru incirin faydalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Ahmet Uçankale, “Özellikle kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve mineraller ile hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Bağırsakların çalışması için de mükemmel bir antioksidan kaynağı. Ayrıca sindirim sistemini kolaylaştırıp cildi güzelleştiren kuru incir, gribal enfeksiyonların önlemesinde de doğal bir antibiyotik olarak öne çıkıyor.” dedi.

Türkiye pazarındaki satış noktalarında 12 ay boyunca kuru incir bulunabilirliğini sağlayan Fama Gıda, özellikle Aydın Bölgesi'nde üretimi yapılan sarı lop cins incirin hijyenik ortamda ve koşullarda üretimini gerçekleştiriyor. Fama Gıda'nın bu işe çok iddialı başladığını söyleyen Ahmet Uçankale, "Çok satmak gibi bir niyetimiz yoktu. Kaliteyi sunduğunuz zaman siz müşteriye değil müşteri size gelmeye başlıyor. Çok satabilmeyi hedef seçtiğiniz zaman kaliteyi bozmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun sonucunda da daha çok işçi çalışıyor, daha fazla hatalı ürün gözden kaçıp pakete giriyor ve tüketiciye ulaşıyor. Bu da tadı ve görüntüsüyle bizim milli ürünümüz olan incire zarar veriyor." diye belirtti.


2024 © Tüm Hakları Saklıdır. Fama

Grafiket Reklam Ajansı